Dins d'aquest context, comença a néixer una certa consciència del ràpid creixement de Torrelles i de la pèrdua, en molts casos, d'antigues tradicions i de la memòria dels més grans.
Per aquest motiu l'any 1982, un grup de persones de Torrelles que formaven part de la “Unió Esportiva Torrelles” van decidir posar fi a aquesta situació i després de moltes converses van arribar a la conclusió que calia actuar d'alguna manera. Així va néixer el “Concurs d'Estelladors”.
Aquest grup de persones van pensar que seria molt trist que tots aquests antics oficis no fossin coneguts per les futures generacions i d'entre ells van escollir l'Ofici dels Estelladors per dur a terme amb molta il·lusió tot el treball necessari per aconseguir rescatar-lo de l'oblit.
L'ofici d'estellar tracta d'obrir troncs de diferents diàmetres amb tan sols uns tascons, una maça, i ocasionalment amb una destral –com ho feien els antics Torrellencs-. Com es pot comprovar, el que aquestes persones van intentar i aconseguir va ser que la gent, engrescada pel to lúdic del concurs, participés en una activitat que el que pretenia era treure de l'oblit i fer que perdurés en el temps l'Ofici dels Estelladors.
El Concurs d'Estelladors s'ha arrelat com una de les tradicions amb la què més gent s'identifica, sent un dels actes més importants de la Festa Major de Sant Pau. Hi participen antics boscaters o llenyataires, però cada cop hi ha més joves cosa que assegura la continuïtat d'aquest concurs. L'any 2000 es va decidir recuperar de l'oblit altres feines dels boscaters com el de talar, serrar, treure l'escorça o desbrancar. Així va néixer la Mostra d'oficis del bosc.
-Mercat rural i mostra de productes de Torrelles
-Mostra d'arts i oficis amb l'esmolet i l'escloper
-Carrussel mecànic tradicional
-Mostra d'animals
-El Corral de la vaca
-Mostra d'entitats
-Jocs tradicionals
-Cucanya