A Santa Coloma de Cervelló de la cirera se n'ha fet, a banda de l'art de menjar, una disciplina firal i, fins i tot, esportiva.
Les cireres de Santa Coloma de Cervelló són primerenques i, per això, la Festa de la Cirera d'aquest municipi és també la primera del seguit de celebracions dedicades a aquest fruit que tenen lloc al Baix Llobregat.
És aquest un cap de setmana pels sentits: sabors, vista, oïda, o el que és el mateix, cireres i productes de la terra, exposicions i músiques...
És un moment on la tradició s'agermana amb els temps actuals, on el vells oficis i sabors del món pagès es barregen amb el nou segle. En aquesta barreja i el seu equilibri rau l'essència de la festa. Mirar el passat sense oblidar el present. Fer que totes les edats i gustos hi tinguin cabuda. Fer que pares i mares amb els seus fills puguin passejar per les nostres contrades tot recordant aquell avantpassat pagès que de ben segur tenen.
Com a curull i símbol d'aquesta barreja el gust incomparable del fruit primerenc del cirerer, la cirera.
Si us apropeu a Santa Coloma de Cervelló no deixeu de visitar la MOSTRA DE LA CIRERA, una exposició que cada any canvia la seva decoració, però sempre amb la cirera com a protagonista. La recepta sembla fàcil perquè els ingredients són bons, però la posada en marxa requereix grans dosis d'esforç, imaginació i treball. Segur que us sorprendrà!